divendres, 23 de febrer de 2018

Escarola o enciam

Són un tipus de plantes comestibles, provenen del sud França i de zones del amb climes temperats . Les temperatures que aguanten poden ser des de 5 graus fins a 30 graus. Es cultiven al nord d'Àfrica que és més càlid, o el cas també d'Andalusia al sud d'Espanya. Les plantes creixen en hivernacles molt grans.
Quins tipus de plantes comestibles tenim a l'hort ? Al nostra hort tenim per exemple: escarola, enciam «Reina de Mayo» i enciam «Mantecosa 4 estaciones», espinacs gegants d'hivern,etc.
Quan val un enciam a la botiga? Un enciam pot valdre 1,50€, si el comprem al mercat més, perquè és de bona qualitat. A la nostra botiga és més barat i ecològic, no posen productes químics .
Quins animals s'alimenten d'enciam? Els cargols ,alguns ocells ,la mosca blanca,i els cucs… Aquests animals són invasors i destrueixen tot el que plantem. Per això posem uns plàstics.
El passat de l´enciam, com feien abans a la prehistòria ? Quan els primers homes agafaven els enciams fa 4.0000 anys ja menjaven les fulles. Els romans classificaven els enciams segons el tipus.
Quin és el millor enciam de Viladecans? El millor enciam de Viladecans i de tota la ciutat, és: «De l'hort a la taula», el nostre.
Aaron soler

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada